RITUALUL DE FRUMUSETE IN SEZONUL RECE

In sezonul rece tenul tau se usuca? Iata cateva sfaturi pretioase de ingrijire!

In sezonul rece tenul nostru este mai sensibil ca oricand si nu ezita sa isi arate nemultumirile: ustura, „tine”, pe alocuri se inroseste si chiar se descuameaza. De aceasta suita de efecte secundare ale frigului sufera oricine, chiar si persoanele cu tenul gras. Persoanele cu ten normal stiu de mult timp ca iarna ridica provocari noi tenului lor. Pentru persoanele cu tenul uscat lucrurile sunt chiar mai delicate. Tenul deshidratat nu este neaparat un ten uscat; este un ten care pierde apa din diverse motive, pentru o perioada limitata de timp si care raspunde bine la aplicarea cremelor hidratante. Tenul uscat, pe de alta parte, va fi aproape in permanenta deshidratat. Bariera lipidica a unui astfel de ten este compromisa, apa celulara se evapora. Tenul este lipsit de stralucire, elasticitate si se descuameaza frecvent, iar frigul de afara nu ii face nici o favoare.

Ingrijirea zilnica

Nu-ti curata tenul folosind apa si sapun! Asta nu va face decat sa indepa rteze fragilul strat de lipide pe care il mai ai, senzatia care urmeaza fiind de deplin disconfort. Un lapte demachiant hranitor este ceea ce iti trebuie. 

Sa fii atenta la ingrediente: e important sa respecte filmul propriu hidrolipidic. Ca lotiune tonica se impune sa alegi una fara alcool. Urmeaza apa termala, indispensabila. In ceea ce priveste crema de zi, ai grija sa alegi una nutritiva, bogata in uleiuri si extracte vegetale. Ideal e sa creeze un film la suprafata pielii asa incat aceasta sa nu piarda apa. {i un mic truc: apa termala nu se indeparteaza complet, asa incat crema de zi este aplicata pe pielea umeda.

Si noaptea este nevoie de atentie 
Ai nevoie de o crema speciala pe timpul noptii; persoanele cu ten mixt sau gras pot folosi aceeasi crema ca dimineata, tu insa nu. Pe timp de noapte trebuie sa sprijini pe cat posibil regenerarea pielii – alege o crema de noapte mai concentrata si mai bogata in minerale si uleiuri hranitoare, capabila sa readuca echilibrul tenului tau. O data pe saptamana trebuie sa exfoliezi tenul – indepartezi celulele moarte, lasi pielea sa respire un pic si apoi sa aplici o masca nutritiva.

RECOMANDARILE NOASTRE