Gama Oxyance „City rescue” răspunde perfect nevoilor pielii persoanelor care trăiesc în oraşe.

Provocările vieţii urbane
Pielea noastră este afectată atât din exterior cât şi din interior.
Iată ce putem găsi în poluarea atmosferică:
Bioxid de azot   emis de vehiculele cu motor
Ozon format din molecule de oxigen atmosferic sub influenţa razelor ultraviolete
Metale grele (cadmium, plumb)  gaze de eşapament şi fum de ţigară
Bioxid de sulf  emis odată cu fumul instalaţiilor industriale
Particulele în suspensie, care provin din gazele de eşapament, fumul industrial, fumul de ţigară.
Monoxidul de carbon  provenit gaze de eşapament. Fum industrial
Benzen provenit din petrol şi combustia materialelor plastice
Substanţe chimice emanaţii ale materialelor de construcţii, mobilierului şi produselor de întreţinere (formaldehide)
CFC , gaz cu efect de seră produs de sprayuri, combustia ambalajelor plastice, circuitele frigorifice şi de climatizare

Nu trebuie neapărat să locuieşti într-un mare oraş pentru a te simţi implicat!

În mod concret, poluarea dă naştere la radicali liberi care alterează capacitatea pielii de a-şi regla gradul de hidratare. Bariera cutanată este astfel supusă la încercări dure, pielea îşi pierde integritatea şi se usucă. Pielea asfixiată îşi pierde strălucirea, tenul arată răvăşit şi apar primele semne de inflamaţie: roşeaţă şi înţepături. Poluarea este parţial responsabilă şi pentru intensificarea fenomenului „piele sensibilă” ori „suprareactivă” care se înregistrează mai ales în mediul urban.

Factori endogeni
Ritmul urban de viaţă nu este nici el ideal pentru sănătate, în general, şi pentru corpul nostru, în mod special. Pielea este expusă comportamentelor noastre şi regulilor de igienă aferente stilului nostru de viaţă.

Printre aspectele ce se reproşează ritmului urban se pot cita:

 • faptul că aceste metale grele şi agenţi toxici se fixează în ţesuturi
 • variaţiunile de temperatură, de climat, lipsa de umiditate sau excesul de umiditate care obligă pielea să se apere
 • alimentaţia dezechilibrată, mesele luate prea repede…
 • lipsa de somn suficient
 • stresul continuu care perturbă toate metabolismele
 • lipsa de lumină, contactul insuficient cu ritmul natural, normal
 • un consum exagerat de produse de curăţenie agresive, săpunuri şi alţi detergenţi care afectează pielea

 

În faţa acestor fenomene negative, trebuie să fim vigilenţi cu privire la 4 aspecte:

 1.  pielea trebuie curăţată uşor, fără a agresa pelicula protectoare
 2.  ea trebuie hrănită, iar asta se vede în strălucirea tenului.
 3. impunerea unei atitudini calme, la apariţia primelor neplăceri
 4.  protejarea pielii pentru ca aceasta să poată mai uşor să se regenereze.

Iată cele 3 paradoxuri Oxyance de ţinut minte:

 •  apă pură & tehnologie ultramodernă: tot procesul de ingrijire comportă complexul Oxy-city care răspunde nevoilor resimţite de piele în mediul urban + o apă termală izvorâtă din munte, foarte bogată în oligoelemente şi minerale esenţiale.
 • tehnologia „a doua piele”: pielea este izolată în faţa agresiunilor şi sub bariera protectoare elementele active acţionează fără să fie „parazitate” de agresiunile externe.
 • o acţiune pentru astăzi & pentru mâine: îngrijirile nu maschează în mod punctual un simptom, ci ajută pielea să se menţină, în mod durabil, în cea mai bună stare de funcţionare. 

Esenţa formulelor: complexul activ exclusiv Oxy-city şi apa termală din Alpi

COMPLEXUL OXY-CITY

Complexul activ numit OXY-CITY va avea efectul unui balon de aer curat pentru celulele stresate şi epuizate de efortul de a se apăra!

Acest complex comportă 4 elemente active care acţionează sinergic:

 • o polizaharidă ce acţionează ca o a doua piele, care formează protecţia de suprafaţă şi captează factorii agresivi.
 • vitamina E antioxidantă care captează radicalii liberi ce constituie factori de îmbătrânire.
 • extract de iederă, plantă care filtrează, drenează şi purifică ţesuturile îmbibate şi saturate cu toxine, în vederea unui mai bun schimb celular.
 • extract de melisă, plantă cu efecte calmante şi antispasmodice care acţionează precum un ceai binefăcător pentru piele.

Acest complex activ aduce la un loc ultimele progrese ştiinţifice ale cosmetologiei şi utilizarea în fitoterapie a plantelor tradiţionale.

Polizaharida cu efect de „a doua piele”

Oxyance este îndreptată spre viitor, ceea ce o face să pună accentul pe un element activ de ultimă generaţie, rezultat din biofermentarea unei bacterii specifice (aceasta, odată stimulată, produce polizaharida menţionată).

Cunoscută sub numele comercial de Glycofilm, acest element activ principal al complexului este o polizaharidă cu lanţ lung, care nu are vocaţia de a pătrunde prin piele. Din contră, ea se ancorează la suprafaţa epidermei şi creează o reţea de ochiuri tridimensionale de protecţie.

Element activ de formare de pelicule, această polizaharidă permite, în plus, o limitare a agresiunilor îndreptate împotriva pielii şi legate de poluarea cu metale grele, de razele ultraviolete şi utilizarea substanţelor tensioactive.

Mai multe teste vin să sprijine aceste constatări. Astfel:

 •  elementul activ menţine viabilitatea celulară în prezenţa unei doze puternice de cadmiu (funcţia ecran care captează metalele grele)
 • evită încrustarea particulelor de carbon în piele
 •  protejează pielea la contact cu ajutorul unui tensioactiv
 •  protejează celulele supuse radiaţiilor ultraviolete

Aţi înţeles desigur că acest gel de protecţie creează un adevărat ecran protector pe piele, bineînţeles fără a o împiedica să respire!
Acest polimer permite de asemeni o ameliorare a efectului produselor galenice şi le conferă acestora un aspect tactil mai sensibil.

Vitamina E

În forma sa asimilabilă de alfa-tocoferol, această vitamină este un element fundamental al protecţiei pentru piele şi al luptei împotriva îmbătrânirii. Vitamina se găseşte în doze importante în germenii de grâu iar noi o folosim într-o formă chimică foarte pură.

Vitamina E este interesantă din mai multe puncte de vedere:

 • funcţia naturală a vitaminei E este de a proteja organismul împotriva efectelor nocive ale radicalilor liberi (produşi în procesele metabolice normale sau sub efectul anumitor factori de mediu). Datorită lanţului său lipidic lung, vitamina E se fixează de membranele lipidice; funcţia sa fenolică este responsabilă pentru activitatea antioxidantă. Vitamina E încetineşte deci îmbătrânirea pielii, protejând membranele celulare.
 • este calmantă: întrucât vânează radicalii liberi, ea inhibă mediatorii psihologici ai inflamaţiei.
 • ameliorează funcţia pielii de barieră, întărind pelicula hidrolipidică de suprafaţă şi membranele celulare; pierderea insensibilă de apă este treptat redusă.
 • proprietăţile antirid ale vitaminei E sunt o consecinţă a proprietăţilor sale hidratante.
  Crescând capacitatea de reţinere a apei, în piele, ea îmbunătăţeşte aspectul superficial al pielii şi diminuează amploarea ridurilor; pielea devine mai suplă şi mai moale.
 •  acţionează asupra microcirculaţiei. Ceea ce permite o creştere a aportului de nutrienţi la nivelul pielii şi o mai bună evacuare a deşeurilor.

 

Iedera 

Iedera este prezentă sub forma de extract, deci concentrat de principii active. 
Iedera agăţătoare poate trăi mai multe sute de ani. De altfel este simbolul imortalităţii, numai că prin întrebuinţare greşită se poate dovedi toxică. Frunza de iederă conţine numeroase elemente active, în mod special flavonoide cu activitate de drenare. În farmaceutică, iedera se foloseşte pentru tratamentul calculilor renali şi al infecţiilor bronşice.
În complexul Oxy-city, iedera:
– acţionează ca detoxifiant puternic. Prin activitatea sa venotonică şi venoprotectoare, iedera permite o mai bună comunicare celulară şi o bună evacuare a deşeurilor organismului (drenare). Aceasta se remarcă prin strălucirea tenului, care are legătură cu microcirculaţia
–  permite o activitate de regenerare perfect adaptată pielii obosite.

Melisa

A fost aleasă tot sub formă de extras, pentru a o face cât mai activă posibil.

Cu această plantă, al cărei nume, în greacă, înseamnă albină, se freacă stupii pentru ca albinele din stupi să nu roiască. Dacă striveşti o frunză între degete, se degajă un miros puternic de lămâie. Planta a fost dintotdeauna folosită în fitoterapia tradiţională pentru calităţile sale sedative şi antispasmodice.

Noi am selecţionat-o în complexul Oxy-city:

 • pentru virtuţile sale liniştitoare şi calmante
 • pentru că dedurizează pielea, o regenerează şi o tonifică.

De reţinut: un extract de plante rezultă, aşa cum indică şi numele său, dintr-un procedeu de extragere care consistă în a izola din plantă elementele active care ne interesează, cel mai adesea cu ajutorul unui solvent (poate fi apă, ulei, alcool, propilen-glicol, glicerină…). Se pune deci planta în solvent, care, printr-un fel de infuzie, se va încărca cu principiile active ce vor fi extrase din plantă pentru a se regăsi în lichid.

Este ceva care seamănă cu ceaiul, apa caldă jucând rolul solventului care recoltează molecule (teina sau altele). Acest solvent este apoi concentrat, filtrat, obiectivat cu tehnici precise care garantează prezenţa elementelor active.

APA TERMALĂ DIN ALPI

Cea mai mare parte a produselor cosmetice se realizează cu o apă perfect neutră. În procesul de fabricaţie se foloseşte de altfel o apă obţinută prin osmoză, complet demineralizată. În viaţa de zi cu zi, apa de la robinet nu este neapărat cel mai bun aliat pentru piele…
Din contră, Oxyance alege să folosească o apă termală bogată în minerale şi oligoelemente esenţiale. Această apă călătoreşte prin adâncul pământului, traversează roci milenare, circulă mult timp înainte de a izvorî: ea acumulează încet-încet aceste microelemente nutritive care o transformă în „apa care vindecă” Este de ajuns să vezi ce efect au curele termale asupra bolilor de piele pentru a te convinge de eficacitatea apei.

Extrasă dintr-un sit extrem de sănătos, această apă proaspătă remineralizează epiderma, calmează în profunzime şi stimulează cu delicateţe.. Apa, care intră într-o mare parte a reţetelor, încetează de a mai fi un element neutru, pentru a se transforma într-un element activ binefăcător pentru piele, mai ales pentru pielea deteriorată şi stresată.
Apa aceasta, extrasă la Boario, în inima Alpilor, este folosită în cura termală şi se şi bea. Conţinutul său ridicat în Calciu o face foarte eficientă pentru tratamentul problemelor osoase.

Analizele pun deasemeni în evidenţă conţinutul important în Magneziu, precum şi prezenţa sulfaţilor, a siliciului, manganului, tot atâtea microelemente nutritive esenţiale pentru metabolismul celulelor.
Combinaţia acestor elemente – şi mai ales asocierea binefăcătoare calciu+magneziu – creează virtuţi calmante, relaxante şi favorizează reîmprospătarea şi comunicarea la nivel celular